15 Nisan 2013 Pazartesi

Prefabrik evler

prefabrik ev örneği
Prefabrik evler,yapımı fabrikada tamamlanmış ve monte edilmeye hazır evlerdir.Prefabrik evler tek katlı olabileceği gibi çok katlı prefabrik evler yapılabiliyor.Türkiye'de prefabrik evlerin önemi özellikle 1999 depreminden sonra artmaya başlamıştır.Tabi prefabrik evlerin daha fazla kullanılmaya başlanmasında bu evlerin gelişip,daha iyi imkanlar sunması da önemli rol oynamıştır.
Prefabrik evler,diğer betonerme binalara göre depreme daha dayanıklı ve daha hafiftirler.Ayrıca taşınabilir olmaları da çok önemli bir özellik.Prefabrik ev alırken özellikle kullanılan çeliğin kalitesine dikkat etmelisiniz.Buna ek olarak evin içinde kullanılan malzemeler de incelenmesi gerekir.Prefabrik evinize bir ay içinde sahip olabilirsiniz.
Prefabrik evlerin diğer bir önemli özelliği de ekonomik olması.90-100 metrekarelik bir prefabrik eve 50-60 bin TL vererek sahip olabilirsiniz.70 metrekalik bir prefabrik evi ise 30-40 bin liraya alabilirsiniz.
Sonuç olarak prefabrik evler,özellikle dar ve orta gelirli kişiler için kiracılıktan kurtulmanın en konforlu ve ucuz yolu diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder